RHEA

Research Centre Gender, Diversity and Intersectionality

RHEA is an interdisciplinary, interfaculty and internationally networked research group committed to the development of scientific research and the valorisation of knowledge in education, external and internal policy-making and public debates. RHEA provides:

* fundamental and applied research on gender, diversity & intersectionality in a variety of academic disciplines

* specialised and integrated education on gender & diversity on bachelor, master and doctoral level

* a platform for researchers and lecturers from different faculties and departments

* internal and external advice on equal opportunities and diversity policies

Oproep: huisartsen gezocht voor een interview rond het thema 'partnergeweld'!

In kader van haar doctoraatsonderzoek "De rol en ervaringen van huisartsen in cases van partnergeweld" is Eva Vergaert op zoek naar huisartsen om te interviewen. 

Het doel van dit onderzoek is om de ervaringen van huisartsen met partnergeweld en hun rol in het bredere Belgische beleid beter te begrijpen. Hierbij willen we bijleren over deze ervaringen aan de hand van cases die huisartsen zelf typerend of moeilijk vonden. Anderzijds willen we hun visies en opvattingen over het probleem toetsen en eventueel ingaan op de mogelijke ethische dilemma's waar huisartsen mee geconfronteerd worden bij patiënten die partnergeweld meemaken. 

We zoeken huisartsen die werken in een huisartsenpraktijk (individueel of groepspraktijk) of een wijkgezondheidscentrum. We zoeken zowel vrouwelijke als mannelijke huisartsen met met verschillende anciënniteit en werkervaring.

Meer informatie over het onderzoek en de interviews vindt u hier.

Interesse? Contacteer Eva Vergaert via mail op eva.vergaert@vub.be of telefonisch op +32 497 91 42 12.

 

Publicaties

Klik hier